REZULTAT DRUŽENJA IZ PERIODA PANDEMIJE: Ahmed Burić i Damir Imamović predstavili album "Sin pustinje" (VIDEO)

Prvi singl sa albuma je pjesma “Treći svjetski”.

  • Kultura

  • 14. Nov. 2022  14. Nov. 2022

  • 0

Ahmed Burić i Damir Imamović ovih dana su predstavili spokenword albumom "Sin pustinje", koji je objavila izdavačka kuća Dallas Records.

Imamović kaže da je album nastao iz njihovog druženja tokom pandemijskih dana. 

"Dugo smo birali materijal i tražili najbolje muzičke teme. U kasno proljeće 2021. godine, snimili smo ga u mojoj dnevnoj sobi. Snimio ga je i miksao naš prijatelj Ivan Mihajlović, koji je i svirao bass na albumu. Ruku su pružili i Toni Kitanovski (električna gitara), Nenad Kovačić (perkusije), Goran Milošević (bubnjevi) i Benjamin Drijenčić (truba). Album je masterizirao Goran Antović, a fotografiju za naslovnicu uradio je Amer Kapetanović. Dizajn omota potpisuje Ana Pojatina", naveo je Imamović. 

Prvi singl sa albuma je pjesma “Treći svjetski”. Spot je režirao Jan J. Beran. 

Kažimo i to da je prva promocija albuma održana na zagrebačkom sajmu Interliber u nedelju, 13.novembra. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...