"OTVORIĆU TI LOBANJU": Učenica šutirala drugaricu iz razreda jer je odličan đak

Zabrinuti roditelji učenika ove srednje škole su ogorčeni zbog ovakvog ponašanja petnaestogodišnjakinje koja je nasrnula na nedužnu djevojčicu, a prije toga joj, kažu, i prijetila.

  • Hronika

  • 18. Nov. 2022  

  • 0

U Školi za dizajn kože na Voždovcu u Beogradu, juče se dogodilo brutalno vršnjačko nasilje kada je učenica prvog razreda pred učenicima krvnički pretukla drugaricu iz odjeljenja, i to navodno samo zbog toga “što je žrtva odličan đak i što je u školi svi vole”, prenosi Blic.

Zabrinuti roditelji učenika ove srednje škole su ogorčeni zbog ovakvog ponašanja petnaestogodišnjakinje koja je nasrnula na nedužnu djevojčicu, a prije toga joj, kažu, i prijetila.

– Ponavljačica je isprebijala djevojčicu udarajući je pesnicama i nogama, a sve iz ljubomore na njen uspjeh i vladanje u školi. Djeca kažu da su bijesnu nasilnicu jedva odvojili od nedužnog, istraumiranog djeteta. Ona se od samog početka školske godine ponaša kao šerif, svi moraju da joj budu podređeni i đaci strahuju od nje – tvrdi jedan od roditelja učenika:

– Odmah su došle policija i Hitna pomoć, a kada je škola obavijestila i roditelje, majka djevojčice-žrtve jedva je došla sebi od stresa. Kako li je tek djetetu koje je pretrpjelo nasilje nasilnice i doživjelo traumu za cijeli život?

I ranije je nasilnica prijetila, otkriva nam.

– Vajber grupe odjeljenja su najveće zlo, preko kojih pojedini učenici vrijeđaju i psihički zlostavljaju drugu djecu. Ispada da su nasilnicima najčešća meta dobri i povučeni đaci, kao što je bila i ova djevojčica. Najgore od svega je to što su nam djeca rekla da su dječaci iz drugih odjeljenja, koji podržavaju ovu tinejdžerku-nasilnicu, rekli da je najbolje da se žrtva ispiše iz škole jer će njihova “drugarica doći u školu već sutra i otvoriti joj lobanju”!

Direktor škole Branislav Mileski je potvrdio da je učenica prvog razreda tukla drugaricu iz odjeljenja.

– Škola je odmah reagovala i obavijestila roditelje, a bili smo prinuđeni zbog situacije da obavijestimo policiju i Hitnu pomoć. Nakon toga odmah je reagovao i tim za nasilje u školi, a u popodnevnim satima smo obavijestili i Ministarstvo prosvjete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...