VRŠNJAČKO NASILJE U BANJOJ LUCI: Oglasili se iz Ministarstva prosvjete RS-a

Iz Ministarstva navode da je škola u skladu sa Protokolom o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja u školama informisala Ministarstvo o nemilom događaju i preduzela sve druge potrebne aktivnosti definisane ovim dokumentom.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2024  

  • 0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije osuđuje nasilje među učenicima koje se dogodilo na autobuskom stajalištu ispred banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava" i čini sve napore da se ovakvi incidenti adekvatno sankcionišu, te da osnaži kapacitete škola da preventivno djeluju da bi se obezbijedilo sigurno okruženje za učenike i nastavnike u školama.

Iz Ministarstva navode da je škola u skladu sa Protokolom o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja u školama informisala Ministarstvo o nemilom događaju i preduzela sve druge potrebne aktivnosti definisane ovim dokumentom.

U saopštenju podsjećaju da na Program mjera za jačanje bezbjednosti i sprečavanje nasilja u školama i đačkim domovima u RS, koji je usvojen prošle godine, kao važan instrument u borbi protiv nasilja i za promociju sigurnog i zdravog školskog okruženja.

"Kroz obrazovne programe, radionice, vannastavne aktivnosti i primjenu nulte tolerancije na nasilje, važno je isticati ključne vrijednosti kao što su poštovanje u našim školama, drugarstvo, empatija i razumijevanje. Poštovanje prema drugima je osnovni princip koji treba da se njeguje u svim aspektima školskog života, jer se tako stvara osnova za zdrave međusobne odnose zasnovane na razumijevanju i podršci", dodaje se u saopštenju.

Učenik osamog razreda banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava" udario je šakom u bradu svog druga iz razreda, koji nije teže povrijeđen.

Incident se dogodio 5. marta van školskog dvorišta, na autobuskoj stanici preko puta škole. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...