„RAT, SUKOB ILI PROGON SRBA…“: Osvanule huškačke naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića…

Napetu atmosferu dodatno podgrijavaju huškačke naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića.

  • Vijesti

  • 22. Nov. 2022  22. Nov. 2022

  • 4

Nakon neuspjelih pregovora između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija pojedini mediji na albanskom jeziku jučer su objavili vijest da su specijalne jedinice policije na Kosovu dobile naredbu da se pripreme za preseljenje na sjever.

Jučer popodne su primjećeni pokreti specijalnih jedinica u oklopnim vozilima iz baze Belvedere na jugu Mitrovice ka sjeveru, gdje su inače smještene četiri baze mobilne jedinice granične policije.

Iz komande misije EULEX-a i KFOR-a ističu da njihovi pripadnici, iako su prisutni na terenu, ne mogu da preuzmu ulogu policije i da to nije u njihovom mandatu.

Napetu atmosferu dodatno podgrijavaju huškačke naslovnice medija pod kontrolom Aleksandra Vučića.

Podsjetimo, nakon hitne reakcije američkog ambasadora na Kosovu, premijer Kurti donio je odluku o odlaganju izricanja kazni za nelegalne KM (i druge) automobilske tablice za 48 sati.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...