HAJKA VUČIĆEVIH MEDIJA NA NEISTOMIŠLJENIKE: Kolumnisti crnogorskog portala prijećeno putem FB, porodica osobe na čije ime je profil tvrdi da je posrijedi krađa identiteta

Filipović nam je kazao i da ga je nakon objave informacije o prijetnji kontaktirala porodica Burzanovića saopštavajući da je Burzanoviću identitet ukraden

  • Regija

  • 26. Nov. 2023  

  • 1

Politički analitičar i kolumnista CdM-a Ljubo Filipović na meti je brojnih uvreda od kojih su pojedine odavno povod za hitnu reakciju policije i tužilaštva.

Sve je krenulo kada je komentarisao nastup Novaka Đokovića na Davis kupu, izvještava AntenaM.

U njegov Inboks danas je stigla poruka izvjesnog Saše Burzanovića koji navodi "da će mu glavu prosuti ciglom makar mu to bilo zadnje u životu".

Filipović nam je komentarisao trenutnu situaciju sa kojom se ne suočava po prvi put.

alt

"Ja sam umoran više od podnošenja prijava jer na njih se niko ne okreće. Policija radi svoj posao, ali tužilštvo ne. Ovo je ustvari proizvod 24h tabloidne kampanje Vučićevih srpskih i ruskih medija koji besomučno lažu i izmišljaju i dižu tenziju i dramu ne bi li izazvali upravo ovo. Izazvali su da neko na ovaj način prijeti. To je trideset poruka u minuti, većinom uvrede, a desi se među hiljadu ljudi i jedan koji ovako prijeti. Vidjeli ste da su se Sputnjik i Russia Today Balkan takođe pridružili Vučićevim medijima, to je obrazac djelovanja njihovih medija kad god se dirne u nešto što je srpski totem", zaključio je Flipović.

Filipović nam je kazao i da ga je nakon objave informacije o prijetnji kontaktirala porodica Burzanovića saopštavajući da je Burzanoviću identitet ukraden i da profil sa kojeg su upućene prijetnje nije u njegovom vlasništvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...