ČEKAJU NOVAC: Deblokiran račun RMU Zenica, u toku dana rudari bi se trebali vratiti na posao

Podsjetimo, zenički rudnik, koji zapošljava oko 930 radnika, nije isplatio oktobarsku plaću te naknadu za topli obrok za mjesec septembar.

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2022  

  • 0

Rudari Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica (ZD RMUZ), koji su jučer stupili u radnički neposluh te nisu sišli u jame, danas bi se mogli vratiti na posao u drugoj smjeni - najavio je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Elvedin Avdić.

 

- Dobili smo informaciju od menadžmenta da je račun deblokiran i da je krenula transakcija sa računa Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine. Vidjet ćemo da li će u toku dana novac stići na račune radnika, kako bismo se u drugoj smjeni vratili na posao - najavio je Avdić.

Podsjetimo, zenički rudnik, koji zapošljava oko 930 radnika, nije isplatio oktobarsku plaću te naknadu za topli obrok za mjesec septembar.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...