IZAŠAO IZ BIZNISA: Milioner iz Hercegovine prodao udio u sarajevskoj firmi…

Pored toga, jedan od najbogatijih Hercegovaca u vlasništvu ima i jedan hotel u centru Sarajeva, te starački dom u Grudama.

  • Ekonomija

  • 08. Dec. 2022  

  • 1

Kompanije Violeta, Denix i Bony prodale su svoje udjele u firmi TP Distributivni centar Sarajevo za ukupno 9,5 miliona KM.

Ove firme zajedno su držale nešto preko 50 posto udjela u TPDC-u, a nakon prodaje u ponedjeljak nijedna od njih više nema dionica ove firme.

Bingo Tuzla ima 43 posto dionica sarajevske firme, no još uvijek nije poznato ko je kupac udjela, odnosno da li je Bingo preuzeo većinski paket.

Kompanija Violeta iz Gruda prodala je svoj cjelokupan udio koji je iznosio  80.342 dionica ili 24,5 posto od ukupnog broja dionica. 

Vlasnik kompanije Petar Ćorluka preuzeo je čapljinsku Lastu, a investira i u turističku djelatnost te konstantno širi kapacitete Violete.

Pored toga, jedan od najbogatijih Hercegovaca u vlasništvu ima i jedan hotel u centru Sarajeva, te starački dom u Grudama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...