AVAZ PREŠUTIO STRANAČKU PRIPADNOST OPTUŽENOG DIREKTORA "PARKA": Evo ko je Alena Ramića instalirao na direktorsku poziciju

Avaz pojašnjava da je Ramić zaposlio više osoba na radnim mjestima sa visokom stručnom spremom iako nisu ispunjavali propisane uvjete, odnosno, nisu imali potrebno radno iskustvo na poslovima visoke stručne spreme. 

  • Mini market

  • 09. Dec. 2022  10. Dec. 2022

  • 5

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv bivšeg direktora poduzeća “Park” Alena Ramića zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, javlja Dnevni avaz, koji je propustio navijestiti da je Ramića na direktorsku poziciju instalirala partija SBB Fahrudina Radončića.

Ramić se tereti da je od ožujka 2017. do srpnja 2018. godine prije kao vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća "Park", a potom i kao direktor poduzeća, nezakonito zaposlio pet osoba na neodređeno vrijeme.

Avaz.ba / Screenshot

Avaz pojašnjava da je Ramić zaposlio više osoba na radnim mjestima sa visokom stručnom spremom iako nisu ispunjavali propisane uvjete, odnosno nisu imali potrebno radno iskustvo na poslovima visoke stručne spreme. 

Postupajući tužitelj je na zahtjev oštećenog predložio sudu poništenje ugovora koji je bivši direktor poduzeća "Park" sklopio s pet osoba. 

Za glavni pretres suda predloženo je saslušanje 17 svjedoka i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza.  

(SB)

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...