SRAMNA IZJAVA SRBIJANSKOG POLITIČARA: „Za koliko novca biste spavali sa svima nama..." (VIDEO)

Među prvima koji su osudili ovu uvredljivu izjavu bila je povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

  • Regija

  • 10. Dec. 2022  

  • 6

Na konferenciji za medije srbijanski političar Miloš Jovanović uvrijedio je novinarku N1 Eminu Kovačević, što je naišlo na brojne osude.

„Niko vas ne pita za koliko novca biste vi spavali sa svima nama, jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, rekao je Miloš Jovanović, lider Nove DSS, odgovarajući na pitanje novinarke.

Među prvima koji su osudili ovu uvredljivu izjavu bila je povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ona je u pisanoj izjavu naglasila da je lider Novog DSS-a „upotrebio krajnje degutantno, neprimjereno, mizogino i seksističko poređenje“.

„Uz sve ograde koje su upotrebljene, izgovoreno predstavlja uvredu žena i diskriminaciju na osnovu pola. Ovakvo poređenje ne bi bilo napravljeno da je pitanje postavio muškarac, pri čemu suptilan način i iznijeta ograda od postavljenog pitanja ne umanjuje težinu rečenog“, naglasila je povjerenica, javlja N1 Srbija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...