ENGLESKE LEGENDE SLOŽNE: "Ovo nije trebao biti penal, pa Livaković je fauliran..."

Mediji širom diljem svijeta imaju potrebu raspravljati o odluci talijanskog suca Orsata.

  • Sport

  • 14. Dec. 2022  

  • 6

Pogodak kojim su Argentinci stigli do vodstva u polufinalu stigao je iz, u najmanju ruku, diskutabilnog kaznenog udarca i podigao dosta prašine, pa širom diljem svijeta imaju potrebu raspravljati o toj odluci talijanskog suca Orsata. Evo što kažu stručni komentatori engleskog Mirrora:

"Zapravo, ovo je prekršaj Juliana Alvareza. Golman nije mogao ništa drugo osim stajati na mjestu, a Alvarez je naletio na njega. Sudac nije išao gledati na VAR, to ne mogu razumjeti", kazao je Ian Wright, bivši reprezentativac Engleske, danas neizostavni dio analitičkog dijela utakmice.

S njim se slaže i Gary Neville, legendarni bek Manchester Uniteda..

"Tako je, ovo uopće nije trebao biti penal. Livaković je zapravo samo napravio pokret udesno, zaustavio se prije nego što je Alvarez uputio udarac, a onda mu je Argentinac odnio nogu. Šta golman može učiniti u takvoj situaciji? Morao je napraviti taj pokret, morao je postaviti nogu. Da je nastavio trčati prema Alvarezu, onda bi ovo bilo pošteno dosuđeno, ali on se prije toga zaustavio", mišljenje je Nevillea, a na tom tragu zaključak iznosi i Roy Keane, također dugogodišnji član Crvenih vragova.

"Hrvati su loše reagirali u odbrani, ali slažem se s momcima, ovo nije penal", rekao je Keane.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...