"OSJEĆAM DA JE VRIJEME": Angelina Jolie povukla se s dužnosti posebne izaslanice UNHCR-a

Nakon 21 godine službe, Angelina Jolie povukla se s dužnosti posebne izaslanice UNHCR-a jer želi "raditi drukčije" i na širim humanitarnim pitanjima, objavio je u petak UNHCR.

  • Žena

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 0

"Nakon 20 godina rada u sistemu UN-a, osjećam da je vrijeme da radim drukčije, angažirajući se direktno s izbjeglicama i mjesnim organizacijama", objasnila je glumica, po priopćenju UNHCR-a.

"Angelina Jolie je jako dugo bila važan humanitarni partner UNHCR-a. Zahvalni smo na njezinoj decenijskom službi, njezinu angažmanu i značenju koje je imala za izbjeglice i osobe prisiljene na bijeg", rekao je visoki povjerenik UN-a za izbjeglice Filippo Grandi.

Jolie je kao posebna izaslanica UN-a bila u više od 60 misija u svijetu privlačeći pažnju medija na problematiku izbjeglica. Nedavno je posjetila Jemen i Burkinu Faso.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...