SAVJETUJU PRAGMATIČNI NIJEMCI: Koliko je dugo potrebno voziti da se prazan akumulator napuni u vožnji…

Vozite normalnom brzinom i ne morate podizati broj okretaja.

  • Auto

  • 20. Dec. 2022  

  • 0

Nakon što vas ujutro dočeka neugodno iznenađenja i automobil ne možete pokrenuti zbog praznog akumulatora, vrijeme je da vam neko pomogne s kablovima za startanje ili da pozovete pomoć stručnjake. No ključno je pitanje koliko daleko morate voziti da se akumulator napuni dovoljno za sljedeće pokretanje?

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/07/BlogHeaderImage_BlogHeader_7SignsYourCarBatteryisDying.jpeg

Njemački autoklub (ADAC) preporučuje duže vrijeme vožnje ili dužu udaljenost u jednom potezu. Zapravo, teško se može dati tačan broj kilometara i minuta, jer vrijednost ovisi o mnogimfaktorima kao što su starost akumulatora, performanse alternatora i vanjska temperatura. Postoji pravilo: pola sata vožnje, a najviše cijeli sat u lošim uvjetima, trebalo bi biti dovoljno da akumulator bude dovoljno napunjen. U tom periodu ne gasite motor. Vozite normalnom brzinom i ne morate podizati broj okretaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...