PEP GUARDIOLA O SVOM BIVŠEM IGRAČU: "Messi je za mene najveći i bez naslova sa SP"

Guardiola je s Messijem radio u Barceloni dok je bio trener katalonskog kluba, od 2008. do 2012. godine.

  • Sport

  • 21. Dec. 2022  

  • 0

Bez obzira na osvojeni naslov svjetskog prvaka ili ne, meni je Messi najbolji svih vremena, rekao je Josep Guardiola, trener Manchester Cityja.

Nakon što je vodio Argentinu do trećeg svjetskog naslova u historiji, a time je osvojio svoj prvi trofej svjetskog prvaka, mnogi su spremni reći da je Messi sada uistinu najbolji ikada.

“Svako ima svoje mišljenje, a dajem puno pravo onima koji kažu da je najbolji Pele ili Maradona ili Di Stefano. No, moje je mišljenje poznato od ranije. Messi je za mene najbolji i bio bi to i bez naslova svjetskog prvaka”, rekao je Guardiola koji je ujedno najavljivao utakmicu osmine finala engleskog Liga kupa između njegovog Cityja i Liverpoola na Etihadu, koja se igra u četvrtak.

“Igrači koji su se vratili u klub sa svjetskog prvenstva u boljem su stanju od onih koji su bili ovdje, od Mahreza, Haalanda, Palmera ili Gomeza. Tim dečkima nedostaje ritma, dok, primjerice Rodri ili Akanji pucaju od snage”, rekao je Guardiola.

Guardiola je s Messijem radio u Barceloni dok je bio trener katalonskog kluba, od 2008. do 2012. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...