VELIKI NEREDI NA MJESTU PUCNJAVE U PARIZU: Policija na demonstrante bacila suzavac (VIDEO)

Nasilje je izbilo tokom protesta kurdske zajednice u Parizu, čiji kulturni centar je ranije tokom dana bio mjesto napada u kojem su tri osobe ubijene.

  • Evropa

  • 23. Dec. 2022  23. Dec. 2022

  • 0

Demonstranti su napali policiju poslije obraćanja ministra unutrašnjih poslova Francuske Geralda Darmanina, koji je rekao da je osumnjičeni za napad na kurdski centar očigledno ciljao strance, a da tek treba da se utvrdi da li su meta napada bili baš Kurdi.

Pripadnici policije za razbijanje demonstrancija uzvratili su suzavcem.

U istoj ulici se ranije tokom dana desio napad, kada je muškarac starosti između 60 i 70 godina ubio tri, a ranio četiri osobe u kurdskom centru.

Napadač je uhapšen, a francuski ministar policije je dodao da je napadač bio sportski strijelac i da je imao dozvole za više komada oružja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...