STRAVIČAN SLUČAJ: Žena preminula nakon operacije smanjivanja grudi

O cijelom slučaju obaviještena je i policija koja je obavila uviđaj, a slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja.

  • Hronika

  • 23. Dec. 2022  23. Dec. 2022

  • 1

Žena (49) preminula je 16. decembra nakon estetske operacije smanjivanja grudi u jednoj privatnoj ordinaciji u centru Beograda.

Srpkinja je zajedno sa svojom kćerkom došla iz Njemačke kako bi otišla na estetsku operaciju smanjivanja grudi u jednoj beogradskoj ordinaciji za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

"Kćerki je osoblje klinike reklo da je operacija protekla u redu. Međutim, kada je žena mogla da stane na noge, krenula je do kupatila i tu se srušila. Sve se dešavalo kasno uveče oko 23 sata tog 16. decembra. Pozvali su hitnu pomoć", kaže izvor "Kurira".

Čim je stigla do klinike, ekipa hitne pomoći je odmah započela reanimaciju, međutim žena je na putu do Urgentnog centra, koji je relativno blizu klinici, već imala jako male šanse da preživi.

"Pacijentkinja je dovezena do Urgentnog intubirana i priključena na respirator, sa braunilom u ruci. Odmah je prebačena u službu reanimacije, gdje su primijenjene sve mjere nastavka reanimacije, ali nažalost ljekari Urgentnog su mogli samo da konstatuju smrt", kaže izvor.

O cijelom slučaju obaviještena je i policija koja je obavila uviđaj, a slučaj je proslijeđen nadležnom tužilaštvu i Ministarstvu zdravlja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...