NAPETO NA ISTOKU: Južna Koreja podigla borbene avione i jurišne helikoptere nakon upada...

Njegova dva pilota uspjela su se katapultirati prije nesreće i sada su u bolnici.

  • Svijet

  • 26. Dec. 2022  

  • 0

Južna Koreja u ponedjeljak je pokrenula borbene avione i jurišne helikoptere, i ispalila hice upozorenja nakon što su sjevernokorejske bespilotne letjelice narušile njen zračni prostor, saopćila je južnokorejska vojska.

Južna Koreja je pratila dronove koji su prelazili iz Sjeverne Koreje preko vojne linije razgraničenja između dvije zemlje nakon što ih je otkrila iznad zapadnog grada Gimpoa oko 10,25 sati po lokalnom vremenu, saopćila je vojska.

Dok je pokušavao da se suprotstavi dronovima, južnokorejski laki jurišni avion KA-1 srušio se ubrzo nakon što je napustio svoju bazu Wonju na istoku zemlje, izjavio je zvaničnik ministarstva odbrane. Njegova dva pilota uspjela su se katapultirati prije nesreće i sada su u bolnici.

Ministarstvo saobraćaja Južne Koreje saopćilo je ranije da su letovi koji polaze s njenih aerodroma Incheon i Gimpo prekinuti na zahtjev vojske.

Prekid je počeo u 13.08 sati po lokalnom vremenu u Gimpu i u 13.22 sata u Incheonu, i trajao je oko sat vremena prije nego što su letovi nastavljeni oko 14.10 sati, rekao je zvaničnik ministarstva za Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...