EDI RAMA OBJAVIO VIDEO: Albanija lansirala dva satelita u svemir, glavni cilj je...

Albanske satelite je u orbitu prenijela raketa Falcon 9 u okviru misije Transporter-6, u sklopu koje će 114 mikrosatelita i drugih svemirskih letjelica biti poslano u orbitu.

  • Regija

  • 04. Jan. 2023  

  • 1

Albanski premijer Edi Rama je jučer saopćio da su iz baze Cape Canaveral na Floridi u svemir lansirani sateliti Albanija 1 i Albanija 2. Rama je na Facebooku podijelio snimku u kojoj je prikazan trenutak lansiranja.

"Rečeno, učinjeno. Lansirana je raketa Falcon 9 koja nosi naša dva satelita Albanija 1 i Albanija 2 u svemir", napisao je Rama.

Rama je kazao da Albanija sada ima više mogućnosti da kontrolira i zaštiti svoj teritorij.

"Od danas Albanija ima više visokotehnoloških mogućnosti za kontrolu i zaštitu teritorija, pružajući u realnom vremenu važne podatke u nizu ključnih aspekata za održivi razvoj", poručio je albanski premijer.

Albanske satelite je u orbitu prenijela raketa Falcon 9 u okviru misije Transporter-6, u sklopu koje će 114 mikrosatelita i drugih svemirskih letjelica biti poslano u orbitu. Albanski premijer je slanje satelita u svemir opravdao potrebom rješavanja problema ilegalne gradnje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...