BARCELONA JEDVA IZBJEGLA NEVIĐENU BLAMAŽU: Njihov bivši igrač im utrpao tri komada, pogledajte golove…

CF Intercity nalazi na 16. mjestu Primera RFEF lige (Group 2), odnosno trenutno je u zoni ispadanja.

  • Sport

  • 05. Jan. 2023  05. Jan. 2023

  • 0

Nevjerovatna utakmica Barcelone dogodila se u 1/16 finala španjolskog Kupa kralja. Katalonski div stigao je u Alicante kao ogroman favorit, ali trećeligaš CF Intercity pokazao se kao neočekivano tvrd orah i klub koji je pokleknuo tek u produžecima.

Tri puta je Barcelona vodila u regularnom dijelu, ali i tri puta se CF Intercity vraćao i to svaki put preko 21-godišnjeg Španjolca Oriola Soldevile, koji je od 2018. do 2020. nastupao za mlađe kategorije - Barcelone!

Prvo je Ronald Araujo zatresao je mrežu već u 4. minuti, no igrači CF Intercityja hrabro su se branili i s nadom ušli u drugo poluvrijeme u kojem je briljirao ranije spomenuti Soldevila.

Mladi španjolski veznjak izjednačio na 1-1 u 59. minuti, no Barca vraća prednost u 66. kada je mrežu zatresao Ousmane Dembele. Soldevila ponovno poravnava rezultat u 74., a samo tri minute kasnije Raphinha pogađa za novo vodstvo gostujućeg sastava. No, tu nije bio kraj. Domaćin se nije predavao i Soldevila svojim trećim pogotkom odvodi utakmicu u produžetke u kojima je Ansu Fati u 104. minuti postavio konačnih 3-4.

Inače, stadion CF Intercityja ne zadovoljava uvjete Španjolskog nogometnog saveza za pokrivanje televizijskog prijenosa pa su domaćini bili primorani ovaj susret odigrati na stadionu četvrtoligaša Herculesa, kluba koji također dolazi iz grada Alicantea.

Zanimljivo je za istaknuti i kako se CF Intercity nalazi na 16. mjestu Primera RFEF lige (Group 2), odnosno trenutno je u zoni ispadanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...