VRATILI SE U BORBU ZA TITULU PRVAKA: Juventus nastavio nevjerovatnu seriju u Italiji, pobjedom nad Udineseom

Prvu ozbiljnu šansu na meču imali su gostujući igrači, ali Walace u 18. minuti nije bio precizan, da bi odmah na drugoj strani šansu imao Rugani, no njegov udarac je odbranio gostujući golman.

  • Sport

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 0

Nogometaši Juventusa došli su do osme uzastopne pobjede u italijanskoj Seriji A bez primljenog gola, a oni su danas u meču 17. kola pobijedili Udinese na svom terenu rezultatom 1:0, piše Klix.ba.

Prvu ozbiljnu šansu na meču imali su gostujući igrači, ali Walace u 18. minuti nije bio precizan, da bi odmah na drugoj strani šansu imao Rugani, no njegov udarac je odbranio gostujući golman.

Kean je u 27. minuti promašio šansu za vodstvo Stare dame, a još jednu priliku ovaj napadač je imao u 38. minuti kada mu je golman Silvestri odbranio udarac.

I u drugom poluvremenu Kean je nastavio s promašajima, a u 51. minuti nije uspio u gol pretvoriti veliku šansu, da bi nakon toga Kostićev udarac u 55. minuti odbranio golman Udinesea. Imali su i gosti svoje šanse, a izdvajamo pokušaj Becaoa u 60. minuti kada se na putu do gola ispriječio Szczesny.

Bio je Juventus bolji, napadali su i tražili gol za pobjedu i osvajanje tri boda, a u tome su i uspjeli u 86. minuti kada je Chiesa ubacio loptu u peterac, a na pravom mjestu je bio defanzivac Danilo koji loptu šalje u praznu mrežu za zasluženo vodstvo od 1:0.

Za Juventus je ovo bila osma uzastopna pobjeda u Seriji A i nema sumnje da se Stara dama vratila u borbu za titulu prvaka, a u svih osam mečeva uspjeli su sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Standings provided by Sofascore

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...