OGLASIO SE MIROSLAV LAJČAK O KOSOVU: "Razgovarao sam sa Escobarom i Geoanom o..."

Evo šta je sve poručio...

  • Regija

  • 09. Jan. 2023  09. Jan. 2023

  • 2

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak potvrdio je danas razgovarao o nedavnim dešavanjima u okviru dijaloga, sjeveru Kosova i Metohije, saradnji EU-SAD-NATO i budućim koracima.

On je o ovim temama razgovarao sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom i zamjenikom generalnog sekretara NATO Mirceom Geoanom.

Lajčak je na Twitteru istakao da je imao koristan sastanak sa Geoanom i Escobarom.

"Razgovarali smo o nedavnim dešavanjima u Dijalogu, uključujući sjever Kosova, saradnji EU-SAD-NATO, i budućim koracima. Zahvalni smo na prilici da se, također, zajednički obratimo ambasadorima NATO", istakao je on.

Prethodno je NATO na svom sajtu objavio da su se Lajčak i Escobar sastali danas sa Geoanom, sa kojim su, između ostalog, razgovarali o pronalaženju rješenja između Beograda i Prištine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...