NOVAK ĐOKOVIĆ JURIŠA NA 10. TITULU U MELBOURNU: "Jedva sam čekao da se vratim u Australiju"

Novak po 18. put igra Australian Open i probaće da dođe do desete titule. Takođe bi se opet izjednačio sa Nadalom po broju Grand slamova. Španac ih trenutno ima 22.

  • Sport

  • 14. Jan. 2023  

  • 1

Novak Đoković ove godine cilja svoju desetu titulu u Melbourneu, na turniru koji mu najviše znači i za koji je posebno vezan. Australian Open nema dominantnijeg tenisera od Novaka, a on se na ovaj turnir vraća posle skandala iz prošle godine kada je deportovan zbog vakcinalnog statusa.

Novak po 18. put igra Australian Open i probaće da dođe do desete titule. Takođe bi se opet izjednačio sa Nadalom po broju Grand slamova. Španac ih trenutno ima 22.

“Zato igram i dalje tenis profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grand slama koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu“, rekao je Đoković.

On se vraća u Australiju posle deportacije prošle godine kada mu nije dozvoljeno da igra.

“Također jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao da se vratim u Australiju je moj učinak ovdje. Zaista volim da igram na Rod Laver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspjeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine“, dodao je srpski teniser.

On je dodao da je u dobroj formi i da mu se sviđalo kako je igrao u Adelaideu gdje je osvojio 92. titulu u karijeri.

“Sviđa mi se kakve su mi šanse ovdje. Treniram jako kao i svako ko je ovdje. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobjedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu. Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga“, kazao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...