U NEPALU PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Pronađene crne kutije iz srušenog aviona

Portparol nepalske Uprave za civilno vazduhoplovstvo Džaganat Niraula izjavio je da su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini.

  • Svijet

  • 16. Jan. 2023  

  • 1

Nepalske vlasti saopštile su da su pronađene crne kutije u avionu koji se pri slijetanju srušio u provaliju, kada je poginulo najmanje 68 osoba.

Portparol nepalske Uprave za civilno vazduhoplovstvo Džaganat Niraula izjavio je da su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini.

Letjelica ATR72 aviokompanije Yeti Airlines srušila se juče u provaliju pri slijetanju na liniji iz Katmandua za Pokharu. Na letu je bilo 72 ljudi, za sada su pronađena tijela 68 osoba, a nepalske vlasti ne gaje nadu da među četiri osobe koje se vode kao nestale ima preživjelih.

Niraula je izjavio da će crne kutije biti predate istražiteljima. U Nepalu je danas dan žalosti.

Spasioci i danas nastavljaju potragu za četvoro ljudi koji se i dalje vode kao nestali. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a vrijeme je juče u Nepalu bilo mirno i nije bilo vjetra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...