PLENKOVIĆ SLIJEDI PUT RATNOG ZLOČINCA: "Hrvatska je ostvarila sve strateške ciljeve, smjernice je odredio Tuđman"

Premijer Andrej Plenković obraćajući se danas hrvatskim saborskim zastupnicima komentarisao, između ostalog, ulazak Hrvatske u šengenski prostor.

  • Regija

  • 17. Jan. 2023  17. Jan. 2023

  • 3

Prvog dana ove godine Hrvatska je ušla u šengenski prostor i eurozonu.

"Danas smo država koja je među 15 zemalja EU, NATO-a, eurozone i šengenskog prostora. Ne možemo biti u kvalitetnijem i boljem društvu nego što jesmo", naveo je Plenković.

Uvjeren je da će Hrvatska "u finansijskim rezultatima ove godine osjetiti prednosti Šengena unatoč najavljenom i vjerovatnom usporavanju globalne ekonomije", te da će eurozona "pojačati našu otpornost u svim krizama koje su pred nama",  prenosi Index.hr.

On je naglasio da je "52 posto izvoza, 59 posto uvoza i 60 posto noćenja turista ostvareno u zemljama članicama eurozone".

"Ostvarivanje svih ovih strateških ciljeva u samo tri decenije je zaista impresivan bilans niza vlada, niza saziva Hrvatskog sabora, vodstva, jasan pravac koji je određen u ovom gornjem domu i nakon prvih demokratskih izbora 30. maja, a te smjernice je odredio prvi predsjednik Franjo Tuđman", rekao je premijer i dodao da ništa ne bi bilo moguće bez uloge hrvatskih branitelja u odbrani domovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...