DRUGI DAN POTRAGE ZA DJEČAKOM BEZ REZULTATA: Jak vjetar, visoki talasi i mutno more i dalje otežavaju pretragu

U Herceg Novom je danas bezuspješno završen drugi dan potrage za dječakom kojeg je prije dvije noći more povuklo sa šetališta "Pet Danica" u blizini hotela Plaža.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 0

U traženju dječaka pored brojnih državnih i lokalnih službi uključio i helikopter Vojske Crne Gore, međutim zbog vremenskih uslova ni to nije dalo rezultate.

Jak vjetar, visoki talasi i mutno more i dalje otežavaju pretragu.

Pripadnici Regionalnog ronilačkog centra Bijela, danas su tokom potrage koristili sonar, kako bi pregledali veću površinu pod vodom. Po riječima rukovodioca obuke u Centru Danila Mijajlovića, vidljivost pod vodom danas je bio metar do metar i po.

"Danas smo radili uz pomoć podvodne komunikacije gdje su ronioci povezani sa skiperom koji se nalazi na brodu. Zbog slabe vidljivosti skiper ih navodi kuda će da rone. Na žalost, zbog slabe vidljivosti nismo zadovoljni sa predjelom koji smo pregledali isopod vode. Maksimalna vidljivost je bila metar do metar i po što onemogućuje detaljnu pretragu", rekao je Mijajlović za RTHN.

On očekuje da će sutra maksimalno iskoristiti poboljšanje vremenskih uslova i pretragu će fokusirati na priobalni dio jer tu ima puno podvodnih pećina i rupa.

Smirivanje vremenskih uslova, koje je najavljeno za sutra, omogućit će roniocima novi zaron i maksimalno angažovanje, jer se za subotu očekuje novo pogoršanje vremenskih uslova, navodi Pobjeda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...