"POLITIKA MU IDE, MATEMATIKA BAŠ I NE"; DRUŠTVENE MREŽE GORE: "Osramotio se pred djecom trećeg razreda osnovne škole"

Na pitanje novinara koliko zastupnika čini parlamentarnu većinu u Predstavničkom domu od njih 98, on se, čini se, zbunio.

  • Politika

  • 20. Jan. 2023  20. Jan. 2023

  • 2

Damir Džeba, šef Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH u intervjuu za TVSA govorio je o formiranju vlasti.

Na pitanje novinara koliko zastupnika čini parlamentarnu većinu u Predstavničkom domu od njih 98, on se, čini se, zbunio.

“Evo, možemo zajedno računati i podijeliti: 98 podijeljeno sa dva, 50 plus jedan posto. Od 98, trebalo bi vam 45, 49 je li tako, znači sa 50 izaslanika vi imate sigurnu parlamentarnu većinu, je li tako”, upitao je Džeba.

Snimak je brzo postao viralan uz poruku:

“Jel‘ tako? Jel dobro izračunao? Ko uzima hiljade mjesečno i odlučuje o našim životima”.

Uslijedili su brojni komentari: “Kako bi izračunao da nam parlament broji npr 374 zastupnika?”, “Bilo bi, 150 (pamtim 74), 35 (Pamtim 4) znači 185 i 2. To je 187 jel? I plus jedan. 188 je većina?”, “Dobar je kakvih ima…”, “Osramotio se pred djecom trećeg razreda osnovne”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...