SPEKTAKL U ENGLESKOJ: Tottenham slavio na teškom gostovanju kod Fulhama, Harry Kane srušio rekord... (VIDEO)

Spursi sada imaju tri boda manje od Manchester Uniteda i Newcastle Uniteda koji na četvrtom i trećem mjestu imaju po 39 bodova.

  • Sport

  • 24. Jan. 2023  

  • 0

U posljednjem susretu 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Fulham sa 1-0.

Pogodak odluke dao je Harry Kane u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogodivši s ruba kaznenog prostora.

Bio je to njegov 266. gol u dresu "Spursa" čime se izjednačio na vrhu liste klupskih strijelaca s Jimmyjem Greavesom.

Greaves, koji je za londonski klub igrao od 1961. do 1970. godine, do brojke od 266 golova stigao je u 379 nastupa, dok je Kaneu trebalo 415 utakmica. Iza njih je Bobby Smith sa 208 golova.

Image

Craven Cottage postao je 33. različiti stadion na kojem je Kane pogodio mrežu na nekim od premierligaških stadiona. Na više stadiona u elitnom razredu engleskog nogomet golove su dali su samo Andrew Cole (37), Frank Lampard (34) i Wayne Rooney (34).

Tottenham se ovom pobjedom učvrstio na petoj poziciji, ali i ostao u igri za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Spursi sada imaju tri boda manje od Manchester Uniteda i Newcastle Uniteda koji na četvrtom i trećem mjestu imaju po 39 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...