SLAVLJE U KIJEVU: U Ukrajinu stiže 100 tenkova Leopard 2, ruski agresori nisu sretni...

"Malo je vjerovatno da će bilo koji raspoređeni tenk T-14 zadovoljiti uobičajne standarde koje nova oprema mora ispuniti da bi se smatrala operativnom", piše u izvještaju

  • Evropa

  • 25. Jan. 2023  

  • 3

Anonimni ukrajinski dužnosnik u razgovoru za ABC News rekao je kako bi 12 država trebalo poslati oko 100 Leoparda 2 Ukrajini.

To je, kako je ispričao, dogovoreno još u petak na sastanku u njemačkom Ramsteinu.

U međuvrenmenu Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novo obavještajni izvještaj u kojem navodi da ruske snage u Ukrajini nevoljko prihvaćaju nove ruske tenkove T-14 Armata.

"Posljednjih mjeseci raspoređene ruske snage nisu bile voljne prihvatiti prvu tranšu T-14 koja im je dodijeljena jer su vozila bila u tako lošem stanju. Nije jasno koji su tačno aspekti vozila potaknuli ovu reakciju, ali u posljednje tri godine ruski su dužnosnici javno opisali probleme s motorom T-14 i sistemima za termografsko snimanje", piše u izvještaju.

Latest Defence Intelligence update on Ukraine - see below thread for full image text

"Godine 2021. ministar odbrane Sergej Šojgu opisao je planiranu proizvodnju za 2022. kao 'eksperimentalno-industrijsku' seriju. Stoga je malo vjerovatno da će bilo koji raspoređeni tenk T-14 zadovoljiti uobičajne standarde koje nova oprema mora ispuniti da bi se smatrala operativnom", piše u izvještaju

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...