MOSTARAC - MOSTARU: Predstavljanje romana "14. februar 1945.", autora Dragana Markovine...

U muzičkom dijelu programa sudjelovat će Vladimir Mišković.

  • Kultura

  • 14. Feb. 2023  

  • 1

U okviru Mostarskih dana antifašizma danas će u Hotelu "Bristol" u Mostaru s početkom u 18.30 sati biti predstavljen roman Dragana Markovine ''14. februar 1945.''.

O knjizi će govoriti Goran Mikulić, Zlatko Dizdarević, Dragan Markovina i Sead Đulić, a u muzičkom dijelu programa sudjelovat će Vladimir Mišković.

"Riječ je o romanu posvećenom Danu oslobođenja Mostara od fašizma. Slika je to grada unutar ta 24 sata, opisana kroz 27 poglavlja koji prate četrdesetak, uglavnom stvarnih ljudi svih nacionalnosti i ideoloških opredjeljenja, pobjednika i gubitnika, i bavi se s tim kako su oni doživjeli taj dan", saopćeno je iz UABNOR-a Mostar.

Roman je objavljen u izdanju ''Art Rabic'' iz Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...