FORMIRANJE VLASTI: Isti dan poslije Zastupničkog doma o kandidatima za čelnike FBiH glasa i Dom naroda

Na jedinstvenoj listi su imena Lidije Bradare, Refika Lende i Igora Stojanovića, kandidata za predsjednika / potpredsjednike FBiH iz reda hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda.

  • Politika

  • 15. Feb. 2023  

  • 0

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH sutra će se izjašnjavati, tačnije glasati o listi kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine. Isti dan je zakazana i sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj će delegati glasati o listi.

Na jedinstvenoj listi su imena Lidije Bradare, Refika Lende i Igora Stojanovića, kandidata za predsjednika / potpredsjednike FBiH iz reda hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda.

- Što se tiče sutrašnjeg glasanja SDA, HDZ i SDP imaju većinu u Zastupničkom domu, mogu se komotno izglasati kandidati, imaju 56 ruku. Vjerovatno će biti jednoglasno. Mi iz DF-a imamo zamjerke na diskriminatorne odluke Christiana Schmidta, a o čemu ću na sutrašnjoj sjednici detaljnije govoriti, krenuvši od promjena u izbornoj noći pa nadalje. Sve ću to sutra hronološki poredati. Bit će sat vremena zastupnička pitanja i ide glasanje - rekao nam je Mahir Mešalić, predsjednik Kluba Demokratske fronte u Zastupničkom domu FBiH.

Dodaje da nakon njih zasjeda Dom naroda FBiH.

- Po prvi put u historiji isti dan je zakazan i Dom naroda. Samo što mi izađemo oni ulaze. Sjednica je zakazana u 16 sati. Vjerovatno će i oni potvrditi listu. Pozicija predsjednika i potpredsjednika FBiH su najvažnije za formiranje vlasti. Oni (Osmorka) jurišaju da Nermina Nikšića stave za premijera a da Lidija Bradara preuzme Federaciju, to je dogovor SDP - HDZ. Ma glasanje će proći, poslije je frka - rekao je Mešalić za Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...