MUHAREM BAZDULJ BRANIO HANDKEA, SPOMINJAO RATKA MLADIĆA: „Nisam četnik, jesi li normalan? Tvoj zemo Emir Hadžihafizbegović je govorio kako su Bošnjaci gledali…"

Dodaje da je prethodnih 20 godina ideja Јugoslavije izjedena iznutra. Bazdulj je kazao da je raspad Јugoslavije nju "izveo iz historije".

  • Mini market

  • 16. Feb. 2023  17. Feb. 2023

  • 19

-Јugoslavija je bila optimalno rješenje političke sudbine malih balkanskih južnoslovenskih naroda, izjavio je novinar i publicista Muharem Bazdulj u " Teleringu" RTRS-a.

Dodaje da je prethodnih 20 godina ideja Јugoslavije izjedena iznutra. Bazdulj je kazao da je raspad Јugoslavije nju "izveo iz historije".

-Ni jedan od ovih naroda više nema neku vrstu političkog subjekta, istakao je Bazdulj i dodao da "smo postali politički objekat i to je jako tragično". Bili smo gotovo nevjerovatno snažni i aktivni akteri istorije - poručio je on.

Nakon što je branio stavove književnika Petera Handkea i režisera Emira Kusturicu, voditelj ga je upitao je li on četnik!?

-Nisam četnik, jesi li normalan? Ja sam partizan! Ta struja u javnosti koja je mene proglasila četnikom, je struja za koju je svaka Jugoslavija - Velika Srbija, svako jugoslovenstvo – velikosrpstvo.  

Oni u suštini petokraku mrze više od kokarde. Oni će ti uvijek reći da je Ratko Mladić svoju vojnu karijeru do zadnjih par godina proveo pod petokrakom. Da je socijalistička Jugoslavija služila da muslimane uljuljka da ne budu spremni za ono što im se sprema. Tvoj zemo Emir Hadžihafizbegović je u monodrami ratnoj govorio kako su Bošnjaci gledali Nedeljno popodne televizije Beograd a istovremeno im je neko spremao genocid ili ne znam šta. Čim imaš partizansku ideologiju i svjetonazor ti si njima četnik.

"Slobodna Bosna" donosi kraći video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...