PREDSJEDNICI SLOVENIJE I CRNE GORE NA KONFERENCIJI U MINHENU: "Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji"

Sagovornici su se saglasili da Berlinski proces i inicijativa Brdo Brioni predstavljaju dobru platformu za podršku zemalja članica EU, prije svega Hrvatske i Slovenije, regionu Zapadnog Balkana da se brže uključi u evropsku porodicu.

  • Regija

  • 17. Feb. 2023  17. Feb. 2023

  • 0

U nizu bilateralnih susreta na tokom Minhenske bezbjednosne konferencije, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je i susret sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Uz čestitke za preuzimanje predsjedničke funkcije, Đukanović  je visoko ocijenio odnose dvije zemlje na svim nivoima, frekventnu međudržavnu komunikaciju što je dobra platforma za nastavak saradnje i dalje uzdizanje odnosa, sopšteno je nakon sastanka.

Predsjednik Crne Gore je zahvalio Sloveniji za kontinuiranu podršku regionu na putu evropske integracije i ocijenio posebno značajnim što Slovenija razumije i podržava Zapadni Balkan, što je dragocjeno.

Predsjednica Pirc Musar je izrazila saglasnost o uzornim odnosima dvije zemlje. Poručila je da je budućnost Zapadnog Balkana u EU.

Sagovornici su se saglasili da Berlinski proces i inicijativa Brdo Brioni predstavljaju dobru platformu za podršku zemalja članica EU, prije svega Hrvatske i Slovenije, regionu Zapadnog Balkana da se brže uključi u evropsku porodicu.

Uz zajedničku ocjenu o važnosti daljeg održavanja inicijative Brdo-Brioni razmijenili su mišljenja o mogućnostima njenog daljeg djelovanja kao i o aktuelnim prilikama u regionu i Crnoj Gori, a naročito u kontekstu ukrajinske krize.

Dogovorena je dalja frekventna dinamika susreta i saradnje u obostranom interesu, saopšteno je iz kabineta Predsjednika Crne Gore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...