SARAJEVSKA POLICIJA PROVELA RACIJU U HOTELU HECO: Zapečaćeni unutrašnji objekti, naloženo uništavanje hrane i izrečene kazne

Iz MUP-a KS je saopćeno da su tokom protekle noći pripadnici policije, poreske uprave i kantonalne inspekcije provodili planske aktivnosti u cilju unapređenja i poboljšanja stanja sigurnosti.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2023  18. Feb. 2023

  • 0

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su proveli trosatnu raciju u hotelu Heco Plus na Stupu povodom čega su, kako nezvanično saznaje Klix.ba, zapečatili unutrašnje prostorije objekta i propisali odgovarajuće kazne u odnosu na stanje koje su zatekli.

Iz MUP-a KS je saopćeno da su tijekom protekle noći pripadnici policije, porezne uprave i kantonalne inspekcije provodili planske aktivnosti u cilju unapređenja i poboljšanja stanja sigurnosti.

U periodu od 23:00 do 02:00 sata izvršena je racija u ugostiteljskom objektu "Hotel Heco Plus" s pratećim objektima, u ulici Džemala Bijedića bb, općina Ilidža.

Pored poslova i zadataka policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, učešće u ovoj aktivnosti uzeli su i inspektori Porezne uprave FBiH i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, koji su zbog zatečenih nepravilnosti preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izričući novčane i druge sankcije.

Prilikom pretresa u objektu je zatečeno i legitimirano 325 osoba. Kako saznajemo, zapečaćene su određene unutrašnje prostorije, a službenici su pronašli i neprijavljene radnike zbog čega su propisane i novčane kazne. Osim toga, inspekcija je naložila uništavanje određene hrane u objektu.

Prilikom izvođenja ove taktičko-policijske akcije nisu pronađena lica za koja je raspisana potraga, kao ni narkotička sredstva, oružje i minsko-eksplozivna sredstva, kao ni drugi predmeti čije držanje i nošenje je protivno zakonu.

Shodno planskim aktivnostima Uprave policije MUP-a KS, policijski službenici će nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svojih nadležnosti s ciljem prevencije vršenja krivičnih djela i prekršaja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...