OGLASILI SE IZ HOTELA HECO PLUS: "Imamo hidrante na više lokacija. Sumnjamo da je požar podmetnut"

"Na Heci radi 5 500 ljudi, a naš Načelnik se nije udostojio da obiđe požar a ne da ponudi pomoć. Sramota", poručuju iz ove firme.

  • Hronika

  • 26. Jan. 2024  

  • 0

Veliki požar na pijaci Heco u Sarajevu je šokirao Bosnu i Hercegovinu, a materijalna šteta koja je nastala je ogromna.

Vlasnici ove pijace ponovo su oglasili se ali i osvrnuli na informacije koje su kružile u medijima".

Njihovo saopćenje prenismo u cjelosti:

"Požar u Hotelu Heco Plus, koji se desio u srijedu 24.01.2024. godine. Hotelu Heco Plus ovim požarom je pričinjena višemilionska šteta. Hvala Bogu nismo imali povrijeđenih i nastradalih.

Istog dana kada je došlo do požara u javnosti se pojavila informacija da objekat nije imao hidrante zbog čega je bilo onemogućeno efikasnije gašenje požara, to je demantovano.

Također, brojnim radnicima vlasnik Sead Heco je obećao da neće ostati bez posla.

Demantujemo novinarske laži da Hotel Heco Plus nema hidrante, prava istina je da ih ima više na različitim lokacijama Hotela. Sumnjamo na namjerno podmetanje požara.

Ovim putem vlasnik Hotela Sead Heco obećava da neće niko od njegovih radnika ostati bez posla.

Štetu će sanirati vlastitim sredstvima i ubrzo će sve biti sanirano i nastavljamo dalje gdje smo stali. Na Heci radi 5 500 ljudi, a naš Načelnik se nije udostojio da obiđe požar a ne da ponudi pomoć. Sramota.

Porodica Heco, svi uposleni, kao i svi pogođeni ovom velikom tragedijom, vam se od srca zahvaljuju na lijepim riječima i podršci".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...