NOKAUT U 38 SEKUNDI: Princ Egipta "napravio" velike pare u Srbiji, sada ih odnosi u Tursku i Siriju

Bila je to prva borba spektakularnog programa

  • Sport

  • 19. Feb. 2023  19. Feb. 2023

  • 0

Mahmoud Fawzy Rashad Mohamed Sebie, poznatiji kao Princ Egipta, nastavio je da popravlja utisak u MMA karijeri tako što je ostvario petu pobjedu, i to u Beogradu.

Egipćanin je nakon samo 38 sekundi borbe tehničkim nokautom savladao Muhammeda Kir Ahmeta u okviru mečeva "Brave" organizacije koji su uslijedili poslije amaterskog Svjetskog prvenstva u MMA održanog ove sedmice u glavnom gradu Srbije.

Bila je to prva borba spektakularnog programa u Beogradu, a završila se brže nego očekivano. Mahmoud Fawzy Rashad Mohamed Sebie je najprije oborio rivala, a onda serijom udaraca na zemlji ekspresno završio meč. Poslije pobjede je Egipćanin bio prilično emotivan, te poručio kako će dio novca zarađenog u Beogradu donirati za područja pogođena razornim zamljotresima ovog mjeseca:

"Dio novca koji sam zaradio od ove borbe ću donirati za Tursku i Siriju, molim vas pomozite tim ljudima", rekao je Fawzy koji je nakon toga govorio i o borbi:

Fawzy je poznatiji zbog svoje prošle karijere pošto je bio jedan od najboljih hrvača svuheta, grčko-rimskim stilom. Bio je četvorostruki arapski šampion i petostruki prvak Afrike, dok je ozvojio i Kup Afrike, a 2015. je izabran za najboljeg hrvača tog kontinenta. Učestvovao je na Olimpijskim igrama 2016. i bio eliminisan u šesnaestini finala.

Trebalo je da na Olimpijskim igrama 2020. predstavlja SAD pošto je napustio Egipat kada je u javnost izašao sa pričama oko korupcije u hrvačkoj federaciji, ali su Igre bile odložene zbog covida - te je odlučio da pređe na MMA.

Sebie je MMA karijeru počeo 2021. pobjedivši Jarella Murryja, a onda i Enriquea Hernandeza Negretea i Erica Thompsona za skor 3:0. Potom su ga porazili Ethan Hughes i Itso Babulaidze, da bi u "Brave" ušao pobjedom nad Wajdiem Missaouiem. Trijumfom u Srbiji došao je do skora 5:2.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...