NOVE PRIJETNJE IZ REPUBLIKE SRPSKE: Rajko Kuzmanović kaže da NSRS može pokrenuti postupak donošenja novog ustava iza kojeg će snažno stati narod

On je istakao kako je Narodna skupština donijela "Ustav Srpske Republike BiH" 1992. godine, čime smatra da se RS konstituisala kao trajna kategorija

  • Politika

  • 26. Feb. 2023  

  • 9

Bivši predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović smatra da je zbog brojnih promjena i drugih društvenih okolnosti potrebno donijeti novi ustav tog bh. entiteta.

Kuzmanović je za Srnu izjavio da Vlada i Narodna skupština Republike Srpske za to imaju odgovarajuće instrumente zbog čega se očekuje pokretanje postupka za donošenje novog ustava.

"Narod i politička vlast RS-a snažno će stajati iza tog akta, kao što i danas stoje iza važećeg Ustava", rekao je Kuzmanović.

On je istakao kako je Narodna skupština donijela "Ustav Srpske Republike BiH" 1992. godine, čime smatra da se RS konstituisala kao trajna kategorija i izraz volje naroda.

"Ustav štiti identitet i suverenitet Republike Srpske, koja je njime kao entitet dobila sve elemente države, oslanjajući se na tri stuba prihvaćena u svijetu – suvereni narod, teritoriju i organizovanu vlast", mišljenja je Kuzmanović.

Kuzmanović smatra da je Dejtonskim mirovnim sporazumom prihvaćen Ustav RS "sa malim izmjenama".

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...