„SDA SU SE OSVETILI SAMOLJUBLJE I SAMOUVJERENOST…“: Bivši federalni premier Edhem Bičakčić oštro po bivšoj stranci, pogledajte kakav rasplet najavljuje…

Smatra da SDA nije izvukla odgovarajuće pouke iz perioda kada je izgubila izbore u KS-u, pa i izbore u Zenici.

  • Politika

  • 03. Mar. 2023  

  • 3

-SDA-u su se osvetili samoljublje i samouvjerenost, poručio je bivši član SDA Edhem Bičakčić gostujući u Dnevniku FTV-a

O izboru premijera Federacije kaže da je stav SDA logičan.

"Oni su stranka sa najvećim brojem glasova i to im daje pravo da traže prostor za svoje djelovanje i vide način da mogu participirati dijelom u Federalnom vladi. Ja se uvijek zalažem za dogovor i mislim da je rješenje BiH u dijalogu izabranih predstavnika. Rješenje nije nemoguće samo dijalog mora postojati."

Smatra da SDA nije izvukla odgovarajuće pouke iz perioda kada je izgubila izbore u KS-u, pa i izbore u Zenici.

"To su dva velika centra i ovo je neki logičan slijed politike koja se vodila. Ta politika je stvar unutrašnjeg preispitivanja u SDA, a sukus je način vođenja politike i stvaranja kapaciteta. Nisu tome dali dužnu pažnju, mislili su da mogu protiv 11, ništa ih nije zabrinjavalo. I to samoljublje i samouvjerenost se osvetila. Treba izvući pouke, treba raditi onako kako je govorio Alija Izetbegović."

Navodi da se Osmorka reducirala na Trojku.

"Ovo su ostalo neki prateći segmenti. Ako dobiju neke bitne resore u Federalnoj vladi, i to j ejedna politika dogovora i mogu povući neke stvari naprijed. Ima tu i dobrih i loših kadrovskih rješenja. Nije sve to za pohvaliti, a ne može se unaprijed osuđivati."

Pogledajte šta je sve izjavio bivši premijer Federacije BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...