DODIKU ČUDNO NEZADOVOLJSTVO MEDIJSKE ZAJEDNICE U RS-u: "Nemojte iznositi neistine i ne morate brinuti"

"Vidim da branite da se kleveće i laže", kazao je Dodik

  • Politika

  • 05. Mar. 2023  

  • 5

Predloženi nacrt izmjena Krivičnog zakonika RS-a kojima se kleveta i uvreda uvode u krivično zakonodavstvo izazvalo je nezadovoljstvo značajnog dijela medijske zajednice u RS-u, ali i čuđenje kod predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika.

"Čudite me, ako je ono što ja čujem. Vidim da branite da se kleveće i laže. Niko ko iznosi istine ne bi trebao da ima problema" - rekao je on napominjući da je rečeno da će se preuzeti sve da izmjene budu u "nivou najboljih praksi" u Evropi.

"Javni prostor je zagađen neistinama, vi se niste potrudili da to ne bude tako. Ja očekujem da vi to podržite. U javnoj raspravi sve strahove koje imaju novinari i medijska zajednica ćemo eliminisati - najavio je tvrdeći da će lično razgovarati ne samo sa urednicima, nego i novinarima o nužnosti donošenja predloženog nacrta Krivičnog zakonika.Ja nisam protiv vas, koliko su neki od vas protiv mene. Sloboda medija mora biti apsolutna, ali u okviru onoga što štiti slobodu drugih. Nije prihvatljivo da se u javni obračun unosi sve ono što je neistina", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...