DODIK ODGOVORIO SAMANTHI POWER: “Republika Srpska inspirirana američkim zakonom"

(...) i najvišim standardima u zaštiti ljudskih prava i sloboda, među kojima je i sloboda govora."

  • Politika

  • 11. Mar. 2023  11. Mar. 2023

  • 7

Nakon što je čelnica USAID-a Samantha Power oštro osudila nove prijetnje Dodika kazavši kako se "Dodik sprema krenuti opasnim nedemokratskim putem", Milorad Dodik je na službenom Twitter profilu objavio kako Republika Srpska "kopira američki model zbog kojeg su SAD postale jedna od svjetskih velesila".

“Republika Srpska inspirirana je upravo američkim zakonom i najvišim standardima u zaštiti ljudskih prava i sloboda, među kojima je i sloboda govora, koja podrazumijeva odgovornost, što je slučaj u najrazvijenijim zapadnim društvima”.

“Mi kopiramo američki model zbog kojeg su SAD postale jedna od svjetskih velesila. Zanimljivo je da baš direktorica USAID-a reagira, znajući da se preko USAID-a financiraju mnogi “projekti” u BiH”, istakao je Dodik.

Podsjedtimo, Samantha Power upozorila je da je predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik na “opasnom antidemokratskom putu” jer pokušava da uvede zakone “inspirisane Kremljom”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...