DEMOKRATSKA FRONTA UPOZORAVA: "SDP i Naša stranka danas odlučuju da li će Čović zavladati Ustavnim sudom BiH"

Demokratska fronta stoga poziva SDP i Našu stranku da bez obzira na svoje odnose sa Draganom Čovićem, ne podrže plan HDZ-a, kojim bi konačno bila izmjenjena struktura Ustavnog suda.

  • Politika

  • 14. Mar. 2023  14. Mar. 2023

  • 15

Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH će danas odlučivati da li će favorit Dragana Čovića, Marin Vukoja, biti jedini kandidat za novog sudiju Ustavnog suda BiH, navode iz Demokratske fronte.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"SDP, Naša stranka i HDZ imaju većinu članova komisije, i odluka da li će se pred federalne parlamentarce na glasanje poslati samo jedan, ili više kandidata, biće prvi ispit za SDP i Našu stranku. Drugi će biti glasanje za same kandidate, ako ih uopšte bude više.

Demokratska fronta stoga poziva SDP i Našu stranku da bez obzira na svoje odnose sa Draganom Čovićem, ne podrže plan HDZ-a, kojim bi konačno bila izmjenjena struktura Ustavnog suda.

Imajući u vidu činjenicu da se borba za državu Bosnu i Hercegovinu, njene institucije, imovinu, jednakopravnost među ljudima, vodi prije svega pravnim sredstvima, dodatno želimo posebno naglasiti važnost strukture Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine jeste posljedna prepreka u borbi protiv rušenja ustavnog poretka i države Bosne i Hercegovine i on ne smije pasti pod politički utjecaj onih struktura koje ne poštuju ni međunarodno pravo, obzirom da ne poštuju presude međunarodnih sudova", zaključili su iz DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...