UGLEDNA MARCA OTKRIVA: Stiže ponuda koja se ne odbija, Lionelu Messiju godišnji ugovor vrijedan 220 miliona dolara...

U prilog im ne ide što su pod sankcijama FIFA-e i ne smiju obavljati nikakve ulazne transfere sve do ljeta.

  • Sport

  • 15. Mar. 2023  

  • 0

Lionel Messi mogao bi se priključiti Cristianu Ronaldu u Saudijskoj Arabiji već ovog ljeta. Kako piše ugledni španjolski sportski list Marca, arapski klub Al Hilal spreman je Messiju ponuditi ugovor jednak onom koji Ronaldo ima u Al Nassru, dakle 220 miliona eura po sezoni.

Messijev ugovor s PSG-om ističe krajem ove sezone, a Argentinac se još uvijek nije dogovorio za novi ugovor te se čelnici Al Hilala nadaju da bi ga ogromnom ponudom mogli primamiti da napustio Europu. Radi se o najuspješnijem arapskom klubu, koji simpatiziraju i tamošnji političari.

Dovođenje Messija u Al Hilal tako je potajno postao državni projekt, zbog kojeg su Arapi spremni promijeniti zakone. U prilog im ne ide što su pod sankcijama FIFA-e i ne smiju obavljati nikakve ulazne transfere sve do ljeta. Marca navodi da je cijela ova priča postala vrlo ozbiljna jer je Lionelov otac Jorge Messi ovih dana viđen u Rijadu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...