POLITIČKA KRIZA U VELIKOJ KLADUŠI: Vijećnici nisu mogli u zaključanu salu, pa zasjedali - na hodniku

Sve se, kažu, dešava u režiji Laburističke stranke čiji vijećnici ni danas nisu bili prisutni, a koji, podsjećamo, ne prihvataju novu većinu.

  • Mini market

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

Politička kriza u Velikoj Kladuši nastavljena je i danas tako što su vijećnici koji čine novu većinu bili primorani da sjednicu, umjesto u sali, održavaju u hodniku.

Sve se, kažu, dešava u režiji Laburističke stranke čiji vijećnici ni danas nisu bili prisutni, a koji, podsjećamo, ne prihvataju novu većinu.

Na kraju sve tačke dnevnog reda dobile su podršku, a od aktuelnog načelnika Fikreta Abdića, između ostalog, zatraženo je da u roku od 24 sata Vijeću dostavi prijedlog budžeta za 2023. godinu.

- Danas smo došli u prostorije Općine Velika Kladuša. Ponovo smo zatekli zaključanu vijećnicu i bez obzira na ovaj objektivan problem koji mi imamo u funkcionisanju koji se tiče samog prostora, ali i drugih momenata, ova današnja sjednica je održana jer je bilo prisutno 15 vijećnika koji čine većinu u Općinskom vijeću.

Imaju potpuno legitimno pravo da rade, donose odluke i na takav način tretiraju materijale koji trebaju da budu pred njima koji su u interesu građanima Općine Velika Kladuša - kazala je predsjedavajuća Općinskog vijeća Velika Kladuša Bisenija Mušedinović, prenosi Federalna.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...