RASPISANI OGLASI: Lidl traži radnike u BiH, evo na kojim pozicijama

Kompanija Lidl objavila je oglas da traži više radnika na području Sarajeva.

  • Ekonomija

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

Kompanija “Lidl” objavila je oglas da traži više radnika na području Sarajeva, i to na poziciji junior konsultant u odjelu akvizicije.

Kako se navodi u oglasu, rad će biti omogućen iz firme, odnosno iz Sarajeva, a jedan od zadataka koju će obavljati ovaj zaposlenik, biće i pronalaženje potencijalne lokacije za buduće prodavnice.

"Zadaci su i razvoj prodajne mreže, analiza lokacije na osnovu geografskih, urbanističkih i građevinskih faktora, zatim vođenje inicijalnih pregovora o kupovini ili iznajmljivanju nekretnina, te saradnja sa advokatskim uredima pri izradi ugovora i sl.", navodi se u oglasu ove kompanije.

alt

Osim ovog oglasa, Lidl u Bosni i Hercegovini traži veći broj ljudi za rad u trgovinama, ali u Hrvatskoj.

Riječ je o sezoncima koji će raditi u nekoliko hrvatskih gradova i to Poreč, Pazin, Mali Lošinj, Pula, Krk, Medulin, Labin, Rovinj, Rijeka i Umag. Kako se navodi, prilikom prijave je obavezno navesti za koji od ponuđenih gradova ste zainteresovani.

Što se tiče uslova, Lidl nudi iznadprosječna primanja, 2 slobodna dana u sedmici, definiran smjenski rad, rad na puno radno vrijeme, plaćen prijevoz u mjestu rada, te ugovor na minimalno 3 mjeseca.

Pored toga nude i organiziran i plaćen smještaj, plaćenu dnevnicu, plaćen dolazak u mjesto rada na početku sezone i povratak kući na kraju sezone, plaćen trošak jednog odlaska kući za vrijeme sezonskog rada. Onima koji žive u blizini lokacije rada nude mogućnost zarade dodatnih novčanih bonusa.

Podsjetimo, početkom februara ove godine, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u Sarajevu je održao sastanak sa predstavnicima kompanije “Lidl”, i tom prilikom je naglašeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...