VLASNIK REŽIMSKOG TABLOIDA INFORMER DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ: "Sutra idem u zatvor"

Vučićević sada tvrdi da je osuđen za verbalni delikt i da robiju ne može da izbjegne.

  • Regija

  • 02. Apr. 2023  

  • 3

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik "Informera" Dragan J. Vučićević najavio je da sutra oko 9:30 sati ide na odsluženje zatvorske kazne.

"Sutra oko 9:30 odlazim na odsluženje kazne zatvora", napisao je Vučićević na Twitteru.

Vučićev je tim povodom i najavio da će se obratiti medijima, prije samog odlaska u zatvor, prenosi Direktno.rs.

Podsjetimo, glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević odlukom suda bio je dužan da plati 200.000 dinara kazne (3.318 KM).

Međutim, odbio je to da uradi, pa je kazna preinačena u zatvorsku. Vučićević sada tvrdi da je osuđen za verbalni delikt i da robiju ne može da izbjegne.

Vućićević je osuđen zbog vrijeđanja novinara Jugoslava Ćosića, a ne za verbalni deklt, kako već danima pokušava da predstavi u medijima. U njegovu odbranu je stao i narodni poslanik i funkcioner SNS Vladimir Đukanović koji je istakao da osjeća "stid i sramotu" zato što niko iz SNS-a nije stao u odbranu vlasnika "Informera".

O Vučićeviću je govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da je molio urednika Informera Dragana J. Vučićevića da ne ide u zatvor, da mu je poručio da će on platiti kaznu, ali da Vučićević to nije prihvatio jer se time bori za svoje principe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...