PRVO OBRAĆANJE ĐUKANOVIĆA NAKON HISTORIJSKOG PORAZA: "Milo čestitao Jakovu, pa poručio da pravi izbori tek predstoje"

"Ako on bude uspješan, to može značiti da Crna Gora može biti uspješna država", kazao je Đukanović

  • Regija

  • 02. Apr. 2023  02. Apr. 2023

  • 5

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je čestitao kandidatu Evrope sad Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

"Završeni su izbori. Crna Gora je izabrala. Ja taj izbor poštujem. Čestitam Jakovu Milatoviću. Želim mu da bude uspješan predsjednik. Ako on bude uspješan, to može značiti da Crna Gora može biti uspješna država", kazao je Đukanović, pišu Vijesti.me.

Zahvalio je građanima "koji su masovnim učešćem na izborima doprinijeli da imamo još jedan demokratski i kredibilan izborni proces, koji doprinosi međunarodnom ugledu Crne Gore."

"Želim da se zahvalim svim građanima koji su mi dali povjerenje. Nekad su ti glasovi bili dovoljni za većinu, u ovom trenutku nijesu, ali su vrijedni kao planina. Ponosan sam na ogromnu podršku u sredinama u kojima većinu čine pripadnici manjisnkih naroda", istakao je Đukanović.

Poručio je da je važno da Crna Gora napravi izbor 11. juna

"Sve što se događa ovih dana, potvrđuje da Crna Gora nažalost nema Vladu, da ima zalutale institucije, što se pokazalo i u ovom izbornom procesu. Jako je važno da Crna Gora poslije 11. juna dobije vladu koja će je odgovorno voditi do evropskog cilja", navodi Đukanović.

Kazao je da je mogao izbore posmatrati "s tribina", ali da to nije želio i da "to nije bilo na nivou moje odgovornosti prema Crnoj Gori."

"U izbore me je uvela odgovornost prema Crnoj Gori, da zaštitimo nacionalnu čast Crne Gore i Crnogoraca. Mislim da smo to uradili sve ove godine, da smo to uradili danas. Nekad pobjeđujete na izborima, nekad izgubite. I ovom procesu mislim da smo pokazali apsolutno odgovornost prema Crnoj Gori", zaključio je Đukanović.

Okupljene pristalice DPS su zviždanjem ometale novinarku TV Vijesti dok je postavljala pitanja, a potom počeli da skandiraju "Milo, Milo" i pjevaju.

I nakon što je Đukanović rekao da daju priliku novinarima da postave pitanja, okupljeni su počeli da pjevaju crnogorsku himnu.

Đukanović je potom rekao da će biti druge prilike za pitanja i otišao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...