VIKTOR ORBAN DONALDU TRUMPU: “Nastavite se boriti, gospodine predsjedniče! Uz vas smo”

Uz navedeni komentar je objavio i fotografiju njih dvojice kako se rukuju tokom sastanka na Trumpovom imanju u Bedminsteru u New Jerseyju prošlog augusta. Kako navodi The Independent mađarski čelnik je tad bio otputovao u Sjedinjene Države kako bi govorio na Konferenciji konzervativne političke akcije u Teksasu.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2023  

  • 3

Premijer Mađarske Viktor Orban je danas na Twitteru objavio poruku podrške Donaldu Trumpu. Naime, Orban je na svom zvaničnom Twitter nalogu pozvao bivšeg američko predsjednika da se nastavi boriti dok se suočava s optužnicom zbog tajnih uplata tokom predsjedničke kampanje 2016. godine.

“Nastavite se boriti, gospodine predsjedniče! Uz vas smo”, napisao je Orban.Uz navedeni komentar je objavio i fotografiju njih dvojice kako se rukuju tokom sastanka na Trumpovom imanju u Bedminsteru u New Jerseyju prošlog augusta. Kako navodi The Independent mađarski čelnik je tad bio otputovao u Sjedinjene Države kako bi govorio na Konferenciji konzervativne političke akcije u Teksasu.

Orban, kojeg njegovi kritičari optužuju za demontiranje mađarskih demokratskih institucija i nadgledanje široko rasprostranjene mreže službene korupcije, bio je prvi evropski lider koji je javno podržao Trumpovu predsjedničku kandidaturu 2016., a također je izrazio podršku Trumpovoj kampanji 2020. godine.

Kako prenosi Index.hr, dok se Orban prošle godine takmičio na parlamentarnim izborima, Trump ga je hvalio kao “snažnog vođu” koji “istinski voli svoju zemlju” i koji naporno radi kako bi suzbio ilegalne migracije.

“Ima moju potpunu podršku i podršku za ponovni izbor za premijera!”, poručio je Trump u januaru prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...