NJEGOVE PRISTALICE SE OKUPLJAJU: Donald Trump stigao u New York uoči suđenja

U vrijeme ručka vlasti u New Yorku održale su konferenciju za novinare kako bi najavile da će zbog sigurnosti biti zatvorene ceste i da će preko 35.000 policajaca u New Yorku biti na dužnosti.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2023  03. Apr. 2023

  • 1

Donald Trump stigao je u New York, gdje će se sastati sa svojim advokatima uoči sutrašnjeg historijskog suđenja zbog optužbi da je zataškao isplatu novca pornoglumici Stormy Daniels.

Privatni avion bivšeg predsjednika sletio je u zračnu luku LaGuardia u 15:27 po lokalnom vremenu, nakon što je letio preko tri sata od Floride, piše Guardian.

Trump, jedini predsjednik u historiji SAD-a koji je optužen za zločin, predat će se vlastima na Manhattanu prije sutrašnjeg pojavljivanja na državnom sudu u New Yorku. Očekuje se da će saslušanje biti kratko, a Trump planira otići ravno kući u Palm Beach i iznijeti primjedbe iz svog odmarališta Mar-a-Lago.

NBC javlja da će Trumpa pratiti povorka automobila do njegove rezidencije u Trump Toweru.

Nekoliko desetaka Trumpovih pristaša došlo na Manhattan

Tokm leta prema New Yorku bivši Trumpov savjetnik Jason Miller objavio je na Twitteru da je njegova kampanja za republikanskog predsjedničkog kandidata tri dana od podizanja optužnice porasla za rekordnih 7 miliona dolara.

"Predsjednik ovo smatra izazovom koji mora prihvatiti zbog američkog naroda", napisao je Miller CNN-u u SMS poruci. No projekcija da američka javnost stoji iza Trumpa u suprotnosti je s anketom CNN-a objavljenom ranije danas, koja je pokazala da šest od deset ispitanih odobrava optužnicu koju je u četvrtak objavio okružni tužitelj Manhattana.

Nekoliko desetaka glasnih Trumpovih pristaša okupilo se ispred Trump Towera na Manhattanu, gdje će provesti noć, izvijestio je CNN. NBC javlja da je policija ispred suda uhapsila muškarca koji je galamio, prenosi Index.hr. 

U vrijeme ručka vlasti u New Yorku održale su konferenciju za novinare kako bi najavile da će zbog sigurnosti biti zatvorene ceste i da će preko 35.000 policajaca u New Yorku biti na dužnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...