DVA DANA NAKON GUBITKA IZBORA: Milo Đukanović dobio ultimatum, u suprotnom morat će...

„Nema više privilegovanih i zaštićenih. Crna Gora na pravom putu“, poručila je URA.

  • Regija

  • 05. Apr. 2023  

  • 1

Vanparlamentrani Demokšćanski pokret kojeg je osnovao bivši premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić, saopćio je u utorak navečer da je odlazećem šefu države Milu Đukanoviću, dan nakon je izgubio izbore, inspekcija naložila da sruši svoje nelegalne objekte u Nikšiću jer su u suprotnosti s općinskim prostorno-urbanističkim planom.

Ta stranka je medijima dostavila odluku o rušenju objekata od 170 i od 89 kvadratnih metara, a oglasila se i URA premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

„Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na čelu s ministarkm Anom Novaković Đurović, donijela je danas (u utorak) rješenje kojim se subjektu Milu Đukanoviću nalaže da poruši dva bespravno izgrađena objekta u KO (katastarsko opštini) Kočani u Nikšiću“, navela je URA na Twitteru.

U rješenju je rok za izvršenje tog naređenja 20 dana od dana njegovog prijema, a ako Đukanović u tom roku ne sruši te objekte, to će o njegovom trošku učiniti država.

„Nema više privilegovanih i zaštićenih. Crna Gora na pravom putu“, poručila je URA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...