SKANDAL U TIRANI: Pogledajte šta se dogodilo na Međunarodnoj konvenciji koju organizira Vučićev prijatelj Edi Rama…

Detalj koji bi sigurno oduševio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • Regija

  • 05. Apr. 2023  

  • 6

Jučer je u Tirani održana Međunarodna konvencija o turizmu, koja je prvi put na Balkanu organizirana u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom, ali je karta prikazana tokom aktivnosti izazvala pažnju ne samo prisutnih, već i albanske javnosti.

Na ekranu se pojavljuje karta Albanije i susjednih zemalja, gdje je Kosovo dio Srbije, iako je neovisna država od Srbije još od 2008. godine. No, ova za svakog Albanca neugodna karta ostavila je ravnodušnom potpredsjednicu vlade Belindu Balluku, koja je i dalje mirna kao da se ništa nije dogodilo.

Podsjećamo, u istoj aktivnosti sudjelovao je i premijer Albanije Edi Rama, inače prijatelj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zagovaratelj projekta „Otvoreni Balkan“.

No, dok su Kosovari ti koji su održali turizam u Albaniji na životu i svake godine preferiraju albansku obalu, kao dio patriotskog turizma, to nije bitno albanskoj vladi koja je sigurno oduševila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...