VISOKI PREDSTAVNIK U STOCU: Šta znače "dvije škole pod jednim krovom" za Christiana Schmidta

Javnost treba prepoznati napredak i pozitivna događanja u Stocu, poručio je visoki predstavnik Christian Schmidt tokom susreta u tom gradu

  • Politika

  • 05. Apr. 2023  

  • 11

Visoki predstavnik Christian Schmidt je u utorak posjetio Stolac, gdje se sastao s ravnateljima OŠ Stolac i Prve osnovne škole Stolac Katarinom Matić i Ademom Haračićem, koje rade kao dvije škole pod jednim krovom, saopćeno je jučer iz OHR-a.

Schmidt je pozvao vlasti u svim dijelovima BiH da rade više na iskorjenjivanju svih oblika diskriminacije u obrazovnom sustavu BiH, piše Oslobođenje.

"Narodi BiH trebaju biti u mogućnosti nastaviti učiti, raditi i živjeti zajedno kao što su to činili generacijama, zaključio je, te naglasio da je dobro što će škola biti obnovljena nakon prošlogodišnjeg potresa.

Na sastanku s gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem je kazao da je intenzivniji dijalog koji premošćuje etničke i stranačke barijere jedini način da se postigne napredak.

"Važno je da svi građani Stoca pronađu zajednički jezik i krenu naprijed. Vlasti trebaju stvoriti sigurno i stabilno okružje kako bi privukle investicije i uvjerile mlade ljude da ostanu živjeti u ovom prelijepom gradu, rekao je Schmidt.

Istaknuo je, na susretu sa šefom IO Medžlisa IZ-a Orhanom Tikvešom, važnost međureligijskoga razumijevanja i dijaloga te očuvanja jednakih prava za pripadnike svih vjeroispovijesti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...