EVERTON SVE BLIŽI ISPADANJU IZ PREMIER LIGE: Unitedu bitna pobjeda u borbi za Ligu prvaka

Poslije kritičnog marta Crveni đavoli konačno su vezali dvije pobjede u Premier ligi i ostali na stabilnom kursu ka Ligi prvaka. Nakon Brentforda na Old Traffordu je pao i Everton.

  • Sport

  • 08. Apr. 2023  08. Apr. 2023

  • 0

U prvom susretu 30. kola Premier lige Manhcester United na Old Traffordu savladao je Everton 2:0, javio je Sportklub.

Poslije kritičnog marta Crveni đavoli konačno su vezali dvije pobjede u Premier ligi i ostali na stabilnom kursu ka Ligi prvaka. Nakon Brentforda na Old Traffordu je pao i Everton.

Marcus Rashford nastavlja da uveseljava fantasy vlasnike, McTominy je golgetersku formu iz reprezentacije prenio u klub, a ekipa je sačuvala netaknutu mrežu čak i sa Harryjem Maguireom u startnoj postavi. Rekli bi ljudi da sve cvjeta na Teatru snova i to pred odlučujuće okršaje u ligi, Ligi Evrope i FA kupu.

Sigurna i autoritativna pobjeda protiv Evertona. Karamele su za 90 minuta uputile samo jedan udarac u okvir gola (doduše imali još 14 pokušaja) a loptu su u posjedu imali 36%. Bravu gostiju iz Liverpoola otvorio je u 36. minutu Scott McTominy. To mu je tek prvi gol u Premier ligi ove sezone, ali već peti u posljednjih mjesec dana, pošto je čak četiri dao za Škotsku u martovskom terminu.

Konačnih 2:0 postavio je Martial u 71. minutu, 11 minuta pošto je ušao u igru. A asistirao mu je Marcus Rashford koji je, poslije mini krize od tri meča bez gola i asistencije, drugu utakmicu zaredom imao učinak.

United je nakon ove pobjede 3. na tabeli Premiershipa sa 56 osvojenih bodova, dok je Everton 16. sa 27 bodova, te mu predstoji velika borba za opstanak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...